Cees de kok
Kookt voor groepen, samen koken, samen eten

Ik heb een aantal plannen:

  • Samen koken, en uiteraard dan ook samen eten,
  • Hands on en demonstratie workshops
  • Verschillende manieren van groentes snijden en klaarmaken, bereiding van plantaardige eiwitten zoals tofu, tempeh, natto, seitan, diverse bonen.
  • Een workshop tofu maken, zodat je kunt zien wat tofu eigenlijk is, hoe het gemaakt wordt, en hoe je het smakelijk kan klaarmaken (want tofu van zichzelf heeft niet zoveel smaak).
  • Een workshop seitan maken.
  • Een workshop sushi maken. Wat voor ingrediënten kun je gebruiken, wat is het handigheidje om een mooie stevige rol te draaien? Ik laat het je zien, en dan kun je het zelf proberen.

Bij de workshops is er de mogelijkheid om ingrediënten en benodigdheden te kopen, zodat je het thuis ook kunt klaarmaken.
Bij dagworkshops in de Villa kan ik in overleg een lunch verzorgen.

Ik heb altijd willen koken.

Ik ben met macrobiotiek in aanraking gekomen tijdens een zomerweek met kooklessen, DO IN, shiatsu en theorielessen. Dat heeft me zo geïnspireerd dat ik me er meer in ben gaan verdiepen. Ik was wel al vegetarisch, en gebruikte veel zuivel, met name melk. 2 keer per jaar had ik flink last van astmatische bronchitis. Ik gebruikte medicijnen om ervan af te komen. Toen ik stopte met zuivel, zoals aangeraden door de macrobiotische voedingsleer, merkte ik gaandeweg dat ik geen bronchitis meer kreeg. Reden genoeg om zuivel uit mijn voedingspakket te laten.

Ik heb op allerlei plekken lessen gevolgd, ik heb gekookt in een huisrestaurant in Amsterdam, in macrobiotisch restaurant Open Sesame in Boston, in mijn appartement in Los Angeles, en ik heb kooklessen gegeven.

Ik vind koken leuk, ik werk met de ingrediënten die er zijn, en verzin dan wat ik zal klaarmaken en hoe ik het op smaak zal maken. Dat is voor mij spelen met voeding. En je kunt zoveel smakelijks klaarmaken met groentes!

Ik beschouw beperkingen als uitdagingen. Beperkingen in de zin van dat mensen bepaalde voedingsmiddelen niet verdragen, en hoe je dan toch een smakelijke maaltijd kunt bereiden.

Ik vind het leuk om mijn ervaring door te geven door samen in de keuken bezig te zijn en mensen ervan te laten proeven.

Op afspraak kan ik een maaltijd verzorgen bij activiteiten in de Villa. We bespreken wat je wensen zijn en wat ik voor je kan betekenen. B.v. soep en sushi als lunch bij een dagactiviteit of als afsluiting van een programma. 

Cees

|  Welkom bij Cees' Kraam

 Adres:
Kromme Spieringweg 533, Vijfhuizen

 Telefoon:
06 4818 9169

 E-mail:
klik hier

 Website:
http://ceeskraam.nl