Over Villa Vijf 33
Villa Vijf33

Het pand is in 1939 gebouwd als Witte Kruis gebouw voor een huisartsenpraktijk, met een woongedeelte.

De fietsenreparatiewerkplaats die er voordien gevestigd was, werd hiervoor afgebroken.

In 1969 is het verbouwd en uitgebreid. Het heeft sindsdien gefungeerd als consultatiebureau. Tevens waren er een huisarts, apotheek, fysiotherapie en tandarts gevestigd. De wijkverpleegster had 40 jaar lang een dienstwoning in het pand.

In 2009 vestigde de vorige eigenares hier een bewustzijnscentrum. Daar heeft Mia ruimte gehuurd voor haar workshops familieopstellingen. Daar kennen wij de Villa van.

Toen de Villa in 2016 te koop stond, was er een sterke impuls in ons. Toen we het pand bezichtigd hadden, hadden wij een gevoel van dat er ruimte is voor het werk van Cees (kok en masseur) en voor Mia (familieopstellingen) en vooral voor feest. De enige vraag die we onszelf stelden was of we het zouden kunnen betalen. Vanaf dat moment ging het snel. Het besluit werd genomen en de handtekeningen voor de aankoop werden in anderhalve maand na het eerste gesprek gezet, terwijl onze toenmalige woning nog niet te koop stond... Alles liep van een leien dakje, we kregen op verrassende manieren heel veel hulp en steun. Het voelde alsof het de bedoeling was dat wij in de Villa zouden gaan wonen en werken.

In al die jaren werd (en wordt nu nog steeds) werk uitgevoerd ten bate van de lichamelijke, geestelijke, emotionele en spirituele gezondheid van mensen.

Sinds februari 2017 zijn wij, Cees Mooij en Mia Macke, de trotse en blije eigenaren van het pand, waarin wij zelf wonen en werken. Cees heeft het pand opgeknapt en verduurzaamd. Mia is de contactpersoon voor huurders. Samen voeren wij de kennismakingsgesprekken met nieuwe huurders.

Duurzaamheid, het gebruik van milieuvriendelijke materialen, het hergebruik van materialen en voorwerpen en innovatieve technologie zijn ons uitgangspunt. Alle ramen zijn voorzien van dubbel glas, nieuw stucwerk is met leem uitgevoerd, de verf is milieu-vriendelijk. Op het dak liggen 30 zonnepanelen om elektriciteit op te wekken, in 2 accu’s wordt de opgewekte elektriciteit opgeslagen. Een zonneboiler verwarmt het water van de veerwarmingsketel. Wij gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

In de praktijkruimtes hangt een rustige verstilde sfeer.

 

“Ik ervaar hier een gevoel van geborgenheid.” Paul

Villa Vijf33

|  Welkom in Villa Vijf 33

 Adres:
Kromme Spieringweg 533, Vijfhuizen

 Telefoon:
06 3401 7341

 E-mail:
klik hier

 Website:
https://www.villavijf33.nl

 

Wil je Villa Vijf33 delen met je vrienden? Gebruik dan een van onderstaande opties.