Over Villa Vijf 33
Villa Vijf33

Het pand is in 1939 gebouwd als Witte Kruis gebouw voor een huisartsenpraktijk, met een woongedeelte.

De fietsenreparatiewerkplaats die er voordien gevestigd was, werd hiervoor afgebroken.

In 1969 is het verbouwd en uitgebreid. Het heeft sindsdien gefungeerd als consultatiebureau. Tevens waren er een huisarts, apotheek, fysiotherapie en tandarts gevestigd. De wijkverpleegster had 40 jaar lang een dienstwoning in het pand.

In 2009 vestigde de vorige eigenares hier een bewustzijnscentrum.

In al die jaren werd (en wordt nu nog steeds) werk uitgevoerd ten bate van de lichamelijke, geestelijke, emotionele en spirituele gezondheid van mensen.

Sinds februari 2017 zijn wij, Cees Mooij en Mia Macke, de trotse en blije eigenaren van het pand, waarin wij zelf wonen en werken.

Wij hebben diverse veranderingen in het pand aangebracht. Duurzaamheid, het gebruik van milieuvriendelijke materialen, het hergebruik van materialen en voorwerpen en innovatieve technologie zijn ons uitgangspunt.

Alle ramen zijn voorzien van dubbel glas, nieuw stucwerk is met leem uitgevoerd, de verf is milieu-vriendelijk. Op het dak liggen 30 zonnepanelen om elektriciteit op te wekken, in 2 accu’s wordt de opgewekte elektriciteit opgeslagen. Een zonneboiler verwarmt het water van de veerwarmingsketel. Wij gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

In de praktijkruimtes hangt een rustige verstilde sfeer.

 

“Ik ervaar hier een gevoel van geborgenheid.” Paul

Villa Vijf33

|  Welkom in Villa Vijf 33

 Adres:
Kromme Spieringweg 533, Vijfhuizen

 Telefoon:
06 3401 7341

 E-mail:
klik hier

 Website:
https://www.villavijf33.nl

 

Wil je Villa Vijf33 delen met je vrienden? Gebruik dan een van onderstaande opties.